Afspraak maken?

Je wilt een afspraak met (een van ons) maken? Leuk! Gezellig!
Wij staan graag voor je klaar dus als je een afspraak bij ons boekt gaan wij er van uit dat je komt; we plannen dan met liefde onze tijd voor jou in en kijken er naar uit je gezellig te ontvangen!

Bij niet tijdig afmelden sturen wij een factuur:

Uiteraard kan het altijd voorkomen dat de geplande afspraak je toch niet uitkomt. Daarom sturen wij in de afspraakbevestiging een link mee waarmee jij de afspraak zelf kunt verplaatsen of annuleren.  Dit kan tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak. En kost je niks.

Wil je korter dan 24 uur vooraf je afspraak annuleren of verplaatsen? Dan verwachten wij dat je begrijpt dat dit niet wenselijk is en écht als uitzondering moet worden gezien.
Als jij namelijk last minute annuleert of gewoon niet op je afspraak verschijnt betekent dit dat de kapster op dat moment op jou staat te wachten en niks anders kan gaan doen. En dat terwijl een andere klant hoogstwaarschijnlijk graag Gezellig Geknipt had willen worden. Naast dat wij het als respectloos ervaren wanneer je ons voor niks je laat wachten, kost het ons als klein bedrijf helaas te veel tijd en geld; waardoor wij genoodzaakt zijn jou de factuur van jouw gemaakte afspraak toch te sturen.

Wij zijn kappers; wij zitten met ons handen in het haar en niet achter een computer, hierdoor kunnen wij mail en tekstberichten niet altijd tijdig lezen. Daarom kunnen wij een annulering per mail helaas niet accepteren.

Daarom verwachten wij nadrukkelijk dat je ons in dit uitzonderlijke geval gewoon even gezellig belt op 015-2560589.

Zijn wij telefonisch niet bereikbaar op het moment dat jij je afspraak wilt annuleren?
In dat geval kun je ons een bericht sturen via What’s App of SMS op 06 49521320.
LET OP! Alleen buiten openingstijden accepteren wij annuleringen via What’s App of SMS.